Slaninové brambory

Na tuhle bramborovou pochoutku budete potřebovat pouze 4 ingredience a můžete ji servírovat jen tak na zobačku s nějakým dipem nebo jako přílohu k masu. Je to prostě dobrota, kterou budete dělat pořád dokola. Naštěstí je to rychlovka a zašpiníte akorát misku, nůž a prkénko. Tak jdeme na to!

Ingredience na 2 porce:

  • cca půl kg brambor
  • 50 dkg kvalitní slaniny
  • koření dle volby, já použila:
  • sůl, rozmarýn, červenou papriku, sušený česnek a kmín
  • olivový olej

Postup:

1. Brambory očistěte pod vodou, nejlépe kartáčkem.
2. Nakrájejte je na půlměsíčky.
3. Dejte je do misky, přidejte koření a olej a pořádně promíchejte, aby se brambory celé obalily v koření.
4. Každý bramborový měsíčně zabalte do proužku slaniny a spojem dolů vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
5. Pečte na 200 stupňů cca 30 minut.
6. Podávejte jako přílohu nebo na zobačku třeba s domácí majonézou nebo dipem ze zakysané smetany a česneku.

Dobrou chuť! A nezapomeňte mě označit, pokud budete slaninové brambory zkoušet. Na instagramu i facebooku mě najdete jako lifefoodtravelcz.

Bydlím v bytě a brambory mám doma ve speciálním třívrstvém pytli Zembag určeném na skladování brambor. Do pytle se přidá sáček s kmínovou silicí, která zabraňuje klíčení. Zembag je vyroben tak, aby nepropustil světlo, je prodyšný a hliníková fólie udržuje uvnitř dostatečnou vlhkost a ochrannou atmosféru. Brambory tak vydrží v kondici až 5 měsíců - neklíčí, nevysychají, nezelenají, neměknou. S kódem LENI10 máte na Zembag 10 % slevu. Koupit ho můžete zde.


Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig