Zimní salát se ztraceným vejcem

Saláty v zimě moc nejím, protože taková ta salátová zelenina není dostupná. Tedy je, ale v hrozné kvalitě a chuti.  Saláty ale miluju, tak hledám různé alternativy a tenhle s červeným zelím jsem si moc oblíbila. Zkuste ho taky, se zálivkou s dýňového oleje je to opravdu dobrota. A díky vejcím salát pozvednete na hlavní jídlo.

Ingredience:

  • 2 - 3 listy kadeřávku/kapusty/ledového salátu
  • 1/6 menší hlávky červeného zelí
  • půl jablka
  • hrst kešu ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl

Na zálivku:

  • 2 lžíce dýňového oleje
  • 2 lžičky kvalitní hořčice
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • sůl a pepř

Postup:

1. Salátové listy si natrhejte, zelí nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky. Jablko na plátky. Kešu opražte nasucho na pánvi a nasekejte. Vše v míse smíchejte.

2. Do mističky dejte dýňový olej a 2 lžičky hořčice. Metličkou spojte a zašlehejte ještě lžíci javorového sirupu. Poté už jen dochuťte solí a pepřem. Zálivkou polijte salát.

3. Udělejte si zastřené vejce: do většího hrnce dejte vodu a počkejte, až začne vřít. Přidejte 2 lžíce vinného octa a sůl. Vejce rozklepněte do cedníku pod který dáte misku, zbavíte se tak tekutého bílku. Poté vejce přemístěte do malé mističky, ze které ho pomaličku vyklopíte do mírně probublávající vody v hrnci. Vejce se zabalí samo. Vařte 3,5 minuty a poté vyndejte na ubrousek, osušte a dejte na salát.

Dobrou chuť!

Léňa

Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig