Ingredience:
- 2 - 3 listy kadeřávku/kapusty/ledového salátu
- 1/6 menší hlávky červeného zelí
- půl jablka
- hrst kešu ořechů
- 2 vejce
- 2 lžíce vinného octa
- sůl
Na zálivku:
- 2 lžíce dýňového oleje
- 2 lžičky kvalitní hořčice
- 1 lžíce javorového sirupu
- sůl a pepř
Postup:
1. Salátové listy si natrhejte, zelí nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky. Jablko na plátky. Kešu opražte nasucho na pánvi a nasekejte. Vše v míse smíchejte.
2. Do mističky dejte dýňový olej a 2 lžičky hořčice. Metličkou spojte a zašlehejte ještě lžíci javorového sirupu. Poté už jen dochuťte solí a pepřem. Zálivkou polijte salát.
3. Udělejte si zastřené vejce: do většího hrnce dejte vodu a počkejte, až začne vřít. Přidejte 2 lžíce vinného octa a sůl. Vejce rozklepněte do cedníku pod který dáte misku, zbavíte se tak tekutého bílku. Poté vejce přemístěte do malé mističky, ze které ho pomaličku vyklopíte do mírně probublávající vody v hrnci. Vejce se zabalí samo. Vařte 3,5 minuty a poté vyndejte na ubrousek, osušte a dejte na salát.
Dobrou chuť!
Léňa
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!