Nejlepší svařák slazený medem

Svářák miluji a jeho vůni mám spojenou s Vánoci. Je ale otázka, zda si ho kupovat a kde, protože nevíte, jak kvalitní je víno, zda tam dávají koření nebo jen nějakou "směs na svařák" atd. Já už mám vychytaná místa, kde mají svařák dobrý, kvalitní a s kupou ovoce. Ale ráda si ho dám občas i doma, takže tady pro vás mám recept. Takhle ho dělám já a moc nám chutná!

Ingredience:

  • 100 g medu
  • 100 ml vody
  • 0,7 l kvalitního červeného vína
  • 1 svitek skořice
  • 3 badyány
  • 9 hřebíčků
  • ovoce dle chuti - jablka, pomeranče...

Postup:

1. Do hrnce si dejte med a na mírném plameni ho rozpusťte.

2. Přilijte teplou vodu a zamíchejte.

3. Přidejte koření (já používám BIO a rozdíl je neskutečný) a 7 minut povařte.

4. Přilijte víno, přidejte nakrájené ovoce a už jen zahřejte (nesmí se vařit!).

5. Servírujte s čerstvým plátkem pomeranče.

Dobrou chuť.

Léňa

Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig