Svářák miluji a jeho vůni mám spojenou s Vánoci. Je ale otázka, zda si ho kupovat a kde, protože nevíte, jak kvalitní je víno, zda tam dávají koření nebo jen nějakou "směs na svařák" atd. Já už mám vychytaná místa, kde mají svařák dobrý, kvalitní a s kupou ovoce. Ale ráda si ho dám občas i doma, takže tady pro vás mám recept. Takhle ho dělám já a moc nám chutná!
Ingredience:
- 100 g medu
- 100 ml vody
- 0,7 l kvalitního červeného vína
- 1 svitek skořice
- 3 badyány
- 9 hřebíčků
- ovoce dle chuti - jablka, pomeranče...
Postup:
1. Do hrnce si dejte med a na mírném plameni ho rozpusťte.
2. Přilijte teplou vodu a zamíchejte.
3. Přidejte koření (já používám BIO a rozdíl je neskutečný) a 7 minut povařte.
4. Přilijte víno, přidejte nakrájené ovoce a už jen zahřejte (nesmí se vařit!).
5. Servírujte s čerstvým plátkem pomeranče.
Dobrou chuť.
Léňa
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!