Rajčatové sugo v pomalém hrnci

Sezóna rajčat u nás stále neskončila. I když je už chladněji a večer už celkem zima, rajčata stále rostou. Bohužel taky kvůli dešti praskají a tak jsem je musela rychle spotřebovat. Udělala jsem tedy jednoduché rajčatové sugo - a když myslím jednoduché, tak opravdu skoro bez práce. Dělala jsem ho v pomalém hrnci, ale pokud PH nemáte, nezoufejte, jde to i bez něj.

Rajčatové sugo

Ingredience na cca 2 sklenice o objemu 500 ml:

16 lžic BIO olivového extra panenského oleje

4 stroužky česneku

2 lžičky sušeného BIO oregána

2 konzervy BIO rajčat

2 kg čerstvých rajčat

2 lžičky kvalitní soli

čerstvě mletý pepř

Postup:

Čerstvá rajčata omyjte, nakrájejte na čtvrtiny a ty ještě překrojte na poloviny. Zeleného bubáka vyřízněte.

Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Do pomalého hrnce dejte všechny ingredience a promíchejte.

Nastavte PH na stupeň HIGH na 4 hodiny a zaklopte poklicí. Občas můžete promíchat, ale není to nutné. Po 4 hodinách obsah v PH rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Poté pomalte ještě cca 1 hodinu bez poklice do požadované hustoty.

Sklenice si umyjte a sterilizujte horkou vodou. Naplňte je sugem, pořádně zavíčkujte a otočte dnem nahoru. Takto je nechte do druhého dne vychladnout.

Pokud se vám víčko nechytlo (když ho zmáčknete, cvaká), uložte sugo do lednice a spotřebujte co nejdříve. V opačném případě sugo vydrží ve špajzce až půl roku.

Pokud nemáte pomalý hrnec, doporučuji vše připravovat v pánvi wok nebo vysokém hrnci. Všechny ingredience dejte do hrnce, přiveďte za občasného míchání k varu a poté nechte na nejnižším stupni pod poklicí pobublávat. Občas zamíchejte a zkontrolujte, že se nic nepřipaluje. Až bude omáčka dostatečně hustá, rozmixujte ji a nechte ještě 30-60 minut na mírném plameni vařit bez poklice.

Sugo můžete použít jako podklad na pizzu, do omáčky na noky, pod maso (nejlépe mleté) atd. Má široké využití v kuchyni a z domácích rajčat je prostě dokonalé.

Dobrou chuť!

Léňa

Recept vznikl ve spolupráci s firmou BRAUN.


Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.


Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig