Zeleninový quiche (low carb)

V rámci výzvy se značkou Braun "Imperfect food" jsem se pustila do zeleninového koláče či quiche, který se náramně povedl a chutná dobře teplý i studený. Recept uvádím níže, ale zeleninu můžete obměňovat podle toho, co máte v lednici a potřebujete spotřebovat, což je cílem výzvy. Tak jdeme na to!

Zeleninový low carb quiche


Ingredience:

1 velká batáta

1 červená cibule

100 gramů kvalitní slaniny

lžička sádla

2 vejce

200 gramů 33% smetany

5 cherry rajčat

80 gramů sýru gouda 45%

sůl a pepř

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
2. Batátu oloupejte a nastrouhejte na jemné plátky.
3. Batátou vyložte kulatou pečící formu na koláč.
4. Na pánvi si rozpalte sádlo a dozlatova na něm upečte červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte slaninu a dále restujte.
5. Do vyložené formy batáty přesuňte cibulku se slaninou.
6. V misce rozíchejte smetanu s vejci, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem.
7. Vaječnou směs vlijte do formy. Přidejte nakrájená rajčata.
8. Pečte v troubě cca půl hodiny do zezlátutí.
9. Před krájením nechte zeleninový quiche vychladnout.

Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou BRAUN.


Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig