V rámci výzvy se značkou Braun "Imperfect food" jsem se pustila do zeleninového koláče či quiche, který se náramně povedl a chutná dobře teplý i studený. Recept uvádím níže, ale zeleninu můžete obměňovat podle toho, co máte v lednici a potřebujete spotřebovat, což je cílem výzvy. Tak jdeme na to!
Zeleninový low carb quiche |
Ingredience:
1 velká batáta
1 červená cibule
100 gramů kvalitní slaniny
lžička sádla
2 vejce
200 gramů 33% smetany
5 cherry rajčat
80 gramů sýru gouda 45%
sůl a pepř
Postup:
1. Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
2. Batátu oloupejte a nastrouhejte na jemné plátky.
3. Batátou vyložte kulatou pečící formu na koláč.
4. Na pánvi si rozpalte sádlo a dozlatova na něm upečte červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky. Poté přidejte slaninu a dále restujte.
5. Do vyložené formy batáty přesuňte cibulku se slaninou.
6. V misce rozíchejte smetanu s vejci, solí, pepřem a nastrouhaným sýrem.
7. Vaječnou směs vlijte do formy. Přidejte nakrájená rajčata.
8. Pečte v troubě cca půl hodiny do zezlátutí.
9. Před krájením nechte zeleninový quiche vychladnout.
Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou BRAUN.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!