Vývar z pomalého hrnce a hovězí zeleninová polévka

Ahoj, zdravím vás u dalšího článku, tentokrát to bude recept na vývar a následně na hovězí zeleninovou polévku z něj uvařenou.

Pro mě byl vždycky vývar právě ta polévka a až když jsem se o to začala zajímat trošku víc o vaření, zjistila jsem, že tomu tak není. Tak proto tu budou vlastně dva recepty.

Vývar do hrnečku si dělám každé ráno
Ingredience na vývar

1 kg hovězího masa na kosti

1 litr vody

1 bobkový list

5 kuliček nového koření

1 lžíce BIO jablečného octa

Postup:

Já dělám vývar v pomalém hrnci, ale samozřejmě lze udělat i normálně na plotně. Pomalý hrnec je jedna z nejlepších věcí, kterou v kuchyni mám, používám ho téměř denně a pokud vaříte hodně, doporučuji vám ho pořídit. Nejen, že ušetří spoustu času, ale také jsou z něho ta jídla velice chutná a zdravá.

Ingredience jsem popsala na 1 litr, ale většinou dělám v trojité dávce.

Do pomalého hrnce dáme hovězí maso - já nejčastěji používám hovězí žebra. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, 5 kuliček nového koření a lžíci BIO jablečného octu. Používám tento z Goodie. S kódem LENI máte na něj i na celou objednávku slevu 5 %.

Hrnec zavřu poklicí a nastavím na LOW vaření na 12-20 hodin. A nechám být.

Jakmile je vývar hotový, přecedím ho přes plátýnko a buď ho zamrazím nebo dám do lednice na další použití.

Zeleninová polévka

1 litr hotového vývaru

různou zeleninu pokrájenou na malé kostičky - používám, co mám doma: řapíkatý celer, normální celer, petržel, mrkev, květák, brokolice, kapustičky, pórek...

žampiony

maso z vývaru

menší cibule

sůl, pepř

Postup:

Vývar dám do hrnce na plotnu, kterou zapnu. Mezitím si nakrájím zeleninu na drobné kostičky, máme to tak radši. Cibuli oloupu a rozkrojím na poloviny. Žampiony nakrájím na plátky. Do hrnce dám zeleninu, cibuli, žampiony a pokrájené maso z vývaru. Vařím cca půl hodiny do změknutí zeleniny, cibuli vyndám a polévku osolím a opepřím dle chuti.

A je hotovo.

Můžete přidat třeba ještě rozkvedlané vajíčko či domácí nudle...

Dobrou chuť!

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig