Variací na tuhle rychlou a moc dobrou polévku je plný internet a já vám přináším tu naši. Dělám ji už skoro 10 let. Nejdříve jsem dělala její chudou verzi na koleji, když jsem studovala a postupem času jsem si ji upravila až do téhle, kterou sdílím i s vámi. Je to vděčná polévka, která zasytí.
Ingredience:
200 gramů červené čočky
1 velká cibule
1 litr hovězího či zeleninového vývaru
3 lžíce ghí
plechovka konzervovaných rajčat (nemusí být)
půl lžičky římského kmínu
půl lžičky kurkumy
sůl, pepř
chilli
parmazán a čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
1. Oloupejte si cibuli a nakrájejte ji najemno. Čočku propláchněte.
2. Cibuli osmahněte v hrnci na ghí, přidejte římský kmín a kurkumu, nechte chvíli rozvonět.
3. Přidejte červenou čočku a dobře promíchejte s kořením a cibulí a chvíli restujte.
4. Zalijte vývarem a přidejte konzervovaná rajčata.
5. Na mírném plameni nechte probublávat cca 15 minut. Polévka se přirozeně sama zahustí.
6. Dochuťte chilli, solí a pepřem.
7. Podávejte posypané parmazánem a v sezóně i čerstvými bylinkami.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!