Kdo jako malé dítě večeřel rybičkovou s chlebem? Já dost často. Ještě mi mamka ten chleba nakrájela na kostičky a říkala tomu rybičky. To byla jedna z mých nejoblíbenějších večeří. A tak jsem se rozhodla vám dát tuhle naší rybičkovou na blog, protože mi přijde vážně skvělá!
Rybičková pomazánka |
Ingredience:
1 plechovka sardinek
půl menší cibule
1 nakládaná okurka
půl lžičky hořčice
75 gramů krémového sýru (Gervais, Lučina, Palouček...)
1 lžička domácí majonézy
1 lžička másla
2 vejce
sůl, pepř
citrónová šťáva
Postup:
Já ji dělám v mixéru, protože je pomazánka jemnější, příprava je rychlejší a nezašpiním tolik nádobí. Pokud ale máte rádi kousky, klidně si ji udělejte v misce. Vejce si uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte. Dejte do mixéru sardinky (bez tekutiny), vejce a všechny ostatní suroviny dle receptu a vymixujte v hladkou pomazánku. Poté dochuťte dle vlastních preferencí (sůl, pepř, citrón, hořčice).
Pokud budete dělat bez mixéru, sardinky v misce rozmačkejte vidličkou, vajíčko kráječem na vejce rozkrájejte, přidejte do misky a promíchejte. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak okurku. Přidejte majonézu, změklé máslo a krémový sýr a pořádně promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a hořčicí.
Já nakonec ještě dávám do pomazánky trochu láku z okurek, ten ji krásně dochutí.
Dobrou chuť!
Léňa
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!