Karbanátky miluji a když mi doma zbyla brokolice, tak jsem ji zkusila přidat k masu a vznikly tyto brokolicové karbanátky. Jsou výborné i studené, takže se hodí i s sebou do krabičky na výlet. My je jedli s bramborem a domácí tatarkou. Matěj si přidal a chválil, takže je můžete s klidem naservírovat i svému muži.
Ingredience na cca 20 ks:
1 střední cibule
3 stroužky česneku
3 vejce
400 gramů mletého hovězího BIO masa
250 gramů brokolice
60 gramů eidamu
sůl
pepř
Postup:
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Brokolici omyjte a rozdělte na růžičky. Ty si v mixéru nasekejte najemno a dejte do velké mísy. Dále přidejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhaný eidam, sůl a pepř. Oddělte si žloutky od bílků a žloutky dejte do směsi. Pořádně vše promíchejte - nejlépe to jde rukama. Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh, který poté jemně vmíchejte do vzniklé masovo-brokolicové směsi. Na plech vyložený pečícím papírem utvořte rukama karbanátky a dejte do trouby na cca 30 minut upéct do zlatova. Podávejte s jakoukoliv přílohou a domácí tatarkou.
Dobrou chuť!
Léňa
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!