Nevím, co mě to napadlo dát jako první recept po Vánocích něco sladkého! Asi to lednové Whole30, kdy jsem vařila pořád samá slaná jídla a nevytvořila nic na oko krásného a pro jazýček mlsného mi vnuklo myšlenku, udělat něco jednoduchého, jako jsou tyto tyčinky, které mají vzdáleně připomínat Snickers. Nelekněte se dlouhého výčtu ingrediencí, recept je to vskutku jednoduchý a zašpiníte akorát mixér, jednu misku a kastrůlek, kde rozpustíte čokoládu.
Raw Snickers tyčinky |
Ingredience na spodní vrstvu:
1 hrnek kešu ořechů
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
1 lžíce medu (nemusí být, viz recept)
špetka soli
Ingredience na karamel:
1 hrnek mandlí (klidně se slupkou)
1 - 2 lžíce medu (nemusí být, viz recept)
2 lžíce kokosového oleje
trochu vody
špetka soli
Ingredience na čokoládovou polevu:
70 gramů vysokoprocentní čokolády
1 - 2 lžíce ghí
+ půl hrnku rozdrcených mandlí
Ingredience zakoupíte na goodie.cz a s kódem "LENI" dostanete slevu na celou objednávku.
Postup:
Kešu rozemeleme na jemno, přidáme špetku soli, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a lžíci medu. Med přidávat nemusíte, ale v tomto případě přidejte další lžíci kokosového oleje. Promícháme a rukama vtlačíme do pekáčku vyloženém pečícím papírem. Dáme do mrazáku.
Do mixéru si dáme mandle, datle, med, rozpuštěný kokosový olej, trochu vody a špetku soli. Rozmixujeme na “karamel”. Pokud je směs moc tuhá, přidáme ještě trochu vody. Opět med nemusíte dávat vůbec, v tom případě přidejte více vody, aby výsledná směs měla krémovou konzistenci.
Z mrazáku si vyndáme pekáček s kešu spodkem sušenek a na něj namažeme vzniklou "karamelovou" směs. Necháme opět v mrazáku minimálně hodinu zatuhnout.
Připravíme si polevu - vysokoprocentní čokoládu rozpustíme spolu s ghí.
Po hodině vytáhneme zmraženou směs z mrazáku, posypeme nasekanými mandlemi, které vtlačíme do karamelové vrstvy a nakrájíme na tyčinky, poté polijeme polevou a dáme opět zamrazit.
Dobrou chuť!
Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Tak uz jsou holky v lednicce. Nemuzu se dockat zitrka az poradne ztuhnou a dame si ke svace. Uz jen jak jsem olizla tu sterku od kremu, tak to bylo výborný!! Diky moc za receptik 😊
OdpovědětVymazatJsou vynikající, člověka to láká sníst je hned! :) Děkuju za vyzkoušení receptu!
Vymazat