A je tu další recept! Překvapilo mě, že tyhle kuličky jsou jiný, než ty všechny klasický raw datlový. Jsou tam totiž pistácie a pistácie jsou moje láska. Miluju je v kombinaci s masem, samotné nebo na lžičku jako pistáciové máslo! Zkuste tyhle kuličky, vypadají krásně a ještě lépe chutnají!
Pistáciové raw kuličky |
Ingredience:
75 gramů kešu ořechů (nesolených, nepražených)
75 gramů pistácií (nesolených, nepražených, loupaných)
140 gramů datlí
1 lžíce extra panenského raw kokosového oleje
2 lžíce bio strouhaného kokosu
špetk himalájské soli
mleté pistácie na obalení
Volitelné:
1/4 lžičky cardamomu
1 lžíce kůry z bio citronu
raw kakao na obalení
Ingredience zakoupíte na goodie.cz a s kódem "LENI" máte slevu na celou objednávku.
Postup:
Do mixéru dejte všechny ingredience a promixujte do hladké hmoty. Pokud máte rádi, přidejte cardamom a kůru z citrónu - můžete to udělat tak, že půlku odeberete a do půlky přidáte odpovídající množství těchto dvou surovin. Dávám je jako volitelné, protože jsou dost výrazné a né každý jim přijde na chuť. :)
Z dobře rozmixované hmoty tvořte kuličky, které obalujte v mletých pistáciích nebo klidně v kakau, kreativitě se meze nekladou. Já obalila v pistáciích, protože se mi líbily krásně zelené kuličky a chtěla jsem je mít co nejvíce pistáciové.
Nechte vychladit v lednici a pak podávejte. V lednici vydrží opravdu dlouho, myslím ale, že je dříve sníte. :D
Dobrou chuť!
Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Už jenom při slově pistáciové začínám slintat !! :3
OdpovědětVymazatFIT MADDIE
Hezký podvečer, dnes jsem zkoušela tento recept. Při začátku jsem si říkala. že to určitě nevyjde, že hmota nebude mít pojidlo, že 1 lžíce oleje stačit nebude. Nemylila jsem se :( Hmotu jsem rozmixovala, ale bohužel kuličky dělat nešlo. Dala jsem všeho opravdu přesně, ale chybí tam to pojidlo, jedna lžíce oleje mi nestačila. Přidala jsem teda Nanunetu, protože více oleje jsem nechtěla. Jsou jinak výborné:) Ivanka
OdpovědětVymazatDobrý den, záleží, jaké máte datle. Já používám bio - medjool a ty jsou "mokré" a krémové. Pokud máte běžné datle, může se stát, že je hmota suchá. Je fajn, že jste to vyřešila a přidala tuk, udělala bych to stejně. :)
Vymazat