Paleo perník

Slíbený recept na ten nejlepší (jako fakt!) perník, který je bez mouky a podle paleo zásad! Pekla jsem ho dvakrát, první byl zkušební a ten druhý, ten už byl na 100%! Zkuste ho určitě taky, nebudete litovat a nadchnete jím i nepaleo strávníky - ozkoušeno mým Matějem!
Paleo perník a jahodová domácí marmeláda
Ingredience:
4 vajíčka
4-5 lžic kvalitního medu
půl lžičky pravé vanilky nebo semínka z lusku
1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1/3 hrnku kokosové mouky
1/3 hrnku mandlové mouky
3 lžíce tapiokové mouky
1/4 lžičky sody na pečení
4 lžičky perníkového koření
špetka himalájské soli
2 lžičky holandského kakaa

Volitelné:
vlašské ořechy
rozinky
vysokoprocentní čokoláda

Postup:
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Do mixéru dáme všechny ingredience a promixujeme do hladké hmoty. Poté přimícháme vlašské oříšky, rozinky a nasekanou čokoládu (dle vašich chutí a preferencí, já pekla první s čokoládou a druhý bez čokolády, rozinky a oříšky jsem nedávala, Matěj toho není fanoušek, ale být na mě, dám obojí :D). Poté vyložíme formu pečícím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem. Těsto dáme do pekáčku a pečeme 15 - 20 minut. Pozor - perník hlídejte, aby nebyl moc upečený, byl by pak suchý. Pokud ho ale vysušíte v troubě, mám tu menší trik. Po vychladnutí ho můžete rozříznout a pomazat marmeládou. To můžete teda udělat i když se vám povede. :D Je to totiž mňamka.

Za talířek děkuju skvělé Terezce, která pro vás vaří na instagramovém profilu @tearunka. A to skvělé dřevěné ručně vyráběné prkénko Fantastico mám od firmy JiMaRa, což je malá rodinná firma z Jižní Moravy. Nejenže dělají tato úžasná prkýnka ve velikosti, kterou si řeknete, ale dělají i interiérový nábytek nebo kuchyně. Až jednou budu chtít novou kuchyň, myslím, že vím, kam se obrátím. :)

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

10 komentářů

  1. Už podle fotky jsi mě nalákala na to, abych to vyzkoušela:D. Vypadá to fakt dokonale:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem moc ráda! Doufám, že bude chutnat! :)

      Vymazat
  2. Krásné fotky a ten perník musí být výborný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je výborný! Dokonce i naše děti ho jedly ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je pro mě největší odměna, když chutná i dětem! :)

      Vymazat
  4. Právě jsem ho nakrojila a je výborný, díky za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju za vyzkoušení receptu! Jsem ráda, že chutná! :)

      Vymazat
  5. Prosím, dá se něčím nahradit tapioková mouka? Více mandlové nebo kokosové...? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel jsem bez tapiokové nezkoušela. Dala bych více mandlové, ale nezaručuji, že bude výsledek stejný. Tapioková se dá sehnat celkem jednoduše a není drahá, doporučuju pořídit. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig