1/2 až 3/4 hrnku dýňového pyré z hokaidó dýně
2 šťastná vajíčka
2 - 4 lžíce mandlové mouky (může být jiná oříšková či ze slunečnicových semínek, tapioková...)
2 - 4 lžíce mandlové mouky (může být jiná oříšková či ze slunečnicových semínek, tapioková...)
1/3 lžičky prášku do pečiva
1/3 lžičky vanilky
1/3 lžičky skořice
sladidlo dle volby a chuti - med, javorový sirup a nebo taky nic :)
voda (jen pokud je výsledná směs moc hustá)
kokosový olej
Postup:
Dýňové pyré se dá koupit, ale já si vyrobila vlastní. Dýni jsem rozkrájela, vydlabala vnitřek a dala péct na 200 stupňů na pečící papír cca na půl hodiny. Když dýně vychladla, rozmixovala jsem ji na pyré.
Do mixéru jsem přidala vejce a další ingredience a rozmixovala na hustší směs. Směs nesmí být moc tekutá, ale ani příliš hustá, prostě tak akorát, proto mouku přidávám postupně.
V lívanečníku rozpustíme kokosový olej a pečeme lívanečky z obou stran do zlatova. Podáváme s oblíbenou marmeládou, oříškovým máslem či 100% čokoládou.
Dobrou chuť.
Léňa
Dýňové lívance bez mouky a cukru |
Dýňové lívance a domácí marmeláda z Krkonoš |
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Vypadají naprosto úżasně. Možná bych se jich napřed trochu bála, ale asi je vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMagicBeautyLife
Myslíš, že když to pyré udělám z povařený dýně, bude efekt stejný? Ráda bych se v procesu vyhnula naší troubě :-D ... no přinejhorším z toho vždycky nakonec můžu udělat dýňovou polévku, že.. :-D
OdpovědětVymazatMůžeš to zkusit, nedokážu posoudit. :D Ale aby ta směs nebyla moc tekutá, ta moje byla spíš taková hustší. Uvidíš, každopádně dej vědět. :D
Vymazat