Pamatuju si na ty moje vysokoškolský rána, kdy jsem rychle do mléka vysypala Nesquik a než jsem došla na přednášku, měla jsem už zase hlad. Aby taky ne, po takový dávce cukru. Když jsem se před lety začala zajímat o zdravou stravu, vyměnila jsem ty čokoládový kuličky za zapékané müsli. A to bylo - jak se říká - z bláta do louže. Prošla jsem si i období sypanýho müsli, mixitu a ovesných kaší. A teď jsem tady, prohlašuju o sobě, že jsem primal,paleo a k snídani si dělám čerstvou křupavou granolu. A je to to nejlepší, co jsem kdy jedla. Zkuste ji i vy - nebudete mít hned hlad a navíc si pochutnáte! :)
Ořechová granola, tady se zakysanou smetanou 30% |
15 gramů kokosových chipsů (plátků)
5 gramů lískových ořechů
5 gramů vlašských ořechů
10 gramů kešu
1 lžička kokosového oleje
skořice
vanilka nebo semínka z lusku
Postup:
Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej. Pak si a něj hodíme kokosové chipsy a rozdrcené ořechy. Chvíli pražíme a když směs začne zlátnout, zasypeme skořicí a vanilkou. Necháme ještě chvíli prohřát. Ihned podáváme nebo skladujeme v uzavíratelné sklenici.
Já jsem mlsná a mám ráda granolu teplou, dělám si ji proto vždy čerstvou.
Dobrou chuť!
Léňa
Ořechová paleo granola |
Ořechovou granolu můžeme skladovat v uzavíratelné sklenici |
Domácí je nejlepší :)
OdpovědětVymazat