Chcete dobrý a rychlý recept na něco zdravýho, čím můžete pohostit návštěvu, která neholduje zdravý stravě, ale za tohle vám urve ruce? (A nebo to radši snětze sami, protože o tenhle dezert se nebudete chtít dělit...)
Na malý pekáček budete potřebovat:
- 90 gramů kakaové hmoty nebo vysokoprocentní čokolády (pro variantu bez cukru musíte použít kakaovou hmotu, pokud budete kupovat čokoládu, mrkněte na složení, kolik cukru v ní je - obecně, čím více procentní, tím méně cukru)
- 40 gramů kokosového oleje
- 60 gramů másla (nejlépe bio či z farmy)
- špetka himalájské soli
- 3 šťastná větší vejce (pokud máte malá - dejte 4)
- 2 lžíce tekutého medu (pro variantu bez cukru vynechte nebo nahraďte jiným sladidlem - xylitol, erythritol)
- 100 gramů rozemletých vlašských ořechů najemno (můžete použít i jiné, ale nemám ozkoušené)
- hrst nasekaných lískových olejů
Čokoládu spolu s kokosovým olejem a máslem necháme v kastrůlku na nejnižší stupeň rozpustit (stále mícháme, aby se směs nepřipálila). Poté odstavíme. Do mísy si rozklepneme vejce a přidáme 2 lžíce medu. Vyšleháme do žluté pěny. Poté přiléváme směs z kastrůlku a pomalu vařečkou promícháváme. Nakonec (opět pomalu) přimícháme vlašské ořechy a špetku himalájské soli. Utvoří se hladké těsto, do kterého ještě hodíme hrst nasekaných lískáčů.
Přelijeme do pekáčku, nejlépe vystlaného pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 175 °C. Já si nastavila budík na 15 minut a pak hlídala, až byl celý povrch brownies tuhý. Necháme vychladnout (pokud vydržíme) a podáváme například s kokosovou šlehačkou. ♥
Dobrou chuť,
Úžasný recept, moc všem chutná. Jen příště musím přidat trochu víc medu. :)
OdpovědětVymazatMoc děkuju! :) Já moc nesladím, tak mi toto množství chutná, ale každý podle své chuti. :)
Vymazat